Ангеле божий

Молитвы издавна имели великую силу исцеления от самых разных болезней до защиты от чёрных сил. Молитвы укрепляют душу человека, а также её связь с Отцом Небесным, увеличивает приток Божьей благодати.

Молиться надо в устойчивом положении, вытянув позвоночник. Нужно, что бы ваша душа была в возвышенном состоянии, никаких посторонних мыслей. Нужно отрешиться от бытия и думать о Боге.

Молитвы — это замечательное средство от многих бед и неприятностей. Обязательно нужно молиться 2 раза в день, и по необходимости. Часто, когда душа не на месте, когда человек чувствует, что что-то случится, когда хочется плакать, а причин не знаете, человек сам своими словами начинает взывать к Богу или к Ангелу-хранителю. Человек молится, а у молитв нет автора — это народная мудрость. И каждый человек сам приходит к Богу и взывает к нему.

Молитва ко Христу

Господь Иисус Христос! Я так нуждаюсь в Тебе! Благодарю Тебя за смерть на Кресте за грехи мои. Я открываю Тебе дверь моей жизни, войди в неё, стань моим Господом и Спасителем. Благодарю Тебя за прощение моих грехов и за жизнь вечную. Возьми мою жизнь в Свои руки, сделай из меня такого человека, каким Ты хочешь меня видеть. Благодарю Тебя, Великого Бога, Отца и Сына и Святого Духа. Аминь.

Обращение к Богу

Господи, сделай так, чтобы не было в моём обладании ничего, кроме непорочности,

истины и силы. Аминь.

Молитва ко Пресвятой Богородице

пред иконой Её «Одигитрия» Смоленская

О Пречудная и Превысшая всех тварей Царице Богородице, Небеснаго Царя Христа Бога нашего Мати, Пресвятая Одигитрия Марие!

Услыши ны грешныя и недостойныя, в час сей молящаяся к Тебе со воздыханием и слезами пред Пречистым образом Твоим припадающия, и сице умильно глаголющия: изведи нас от рова страстей, Одигитрие Благая,избави нас от всякия скорби и печали, огради от всякия напасти и злых клевет и от неправеднаго навета вражия.

Можеши бо,о Благодатная Мати наша, не точию от всякаго зла сохранити люди Твоея, но и всяким благодеянием снабдити и спасти: разве бо Тебе иныя Предстательницы в бедах и обстояниях и теплыя Ходатаицы о нас грешных к Сыну Твоему ,Христу Богу нашему, не имамы. Егожи умоли, Владычице, спасти нас и Царствия Небеснаго сподобити, да спасении Тобою славим Тя и в будущем веце, якоже спасения нашего виновницу, и превозносим Всесвятое и Великолепое имя Отца и Сына и Святого Духа, в Троице славимаго и покланяемаго Бога,во веки веков. Аминь.

Молитва от всех бед и напастей

О Пресвятая Богородица, Царица Небесная, Владычица Мария, укрой Своею ризою красною, рукою честную, Крестом животворящим раба Божия (имя) от всякого зла и напасти во веки веков. Аминь.

От клеветника и клеветницы, от еретика и еретицы, от чародея и чародейницы, от волшебника и волшебницы во веки веков. Аминь.

Архистратич Михаил, Гавриил и Иоанн-воин победят беса и супостата и ворога во веки веков. Аминь.

Солнцем ограждён, месяцем подпоясан раб Божий (имя), и не убоюся врага и супостата и ворога моего во веки веков. Аминь.

Молитва Божьей матери

Достойно есть яко воистину блажити Тебя, Богородица, Присноблаженную и Непорочную Матерь Бога нашего, честнейшую Херувим и славнейшую без сравнения Серафим, без истления Бога Слова рождшую сущую Богородицу Тя величаем!

Молитва Пресвятой Богородице

Пресвятая Владычице моя Богородице, святыми Твоими и всесильными мольбами отжени от мене, смиреннаго и окаяннаго раба Божьего (имя), уныние, забвение, неразумие, нерадение и вся скверная, лукавая и хульная помышления от окаяннаго моего сердца и от помраченнаго ума моего и погаси пламень страстей моих, яко нищ есмь и окаянен. И избави мя от многих лютых воспоминаний и предприятий, и от всех действ злых освободи мя. Яко благословенна еси от всех родов, и славится Пречестное имя Твое во веки веков.

Аминь. Аминь. Аминь.

Как просить о помощи ангелов-хранителей

Ангел в переводе с греческого означает «вестник», с еврейского означает «посланник». Ангелы — это безтелесные разумные духи, помогающие Всевышнему оберегать людей. Ангелы наиболее близки к людям. Они наставляют нас на путь истинный, всегда готовы помочь, если мы желаем этого.

Когда ребёнок рождается, к нему приставлен помошник «ангел-хранитель». Ему предназначено охранять и помогать человеку всю его жизнь. Ангел-хранитель просто добрый друг, данный Богом.

Многие люди видели своих ангелов-хранителей, многие не верят, что они есть. У каждого по своему, но помогают они всем, даже не крещённым. Чаще всего помощь ангела осуществляется через мысли и чувства, то есть духовно. Они помогают сохранить душу чистой, только не со всеми людьми это удаётся.

Как же поговорить со своим ангелом, как попросить его о помощи?

Есть много молитв к ангелам:

Главная молитва ангелу

Святый ангел-хранитель, моли Бога о нас!

Если одолели леность и уныние

Уныние с леностию, праздность же и небрежение отжени от мене, бодрый хранителю мой, да добре и богоугодне потруждься со благими рабы и верными, не лишен мзды, вниду в радость Господа моего.

Общая молитва-оберег

поможет вам в трудную минуту

(напишите её на листке бумаги и носите с собой)

Ангел мой хранитель, спаситель мой, избавитель, спаси меня, укрой плащаницей своей от врагов моих девяти девятижды, от взгляда Ирода и дел Иуды, от хулы, всякой напраслины, от острия в темноте, от яда в сосуде, от грома и молнии, от гнева и наказания, от звериного истязания, от льда и огня, от чёрного дня, а придёт мой час последний, ангел мой, хранитель мой, встань в изголовье и облегчи мой уход. Аминь.

Молитва при любой неприятности

(читать в течение дня семь раз молитву к ангелу попечителю)

Ангел-попечитель, Ангел-сохранитель,

Ангел, заступись, перед Господом помолись

о моей душе, о моём злосчастье.

Во имя Отца и Сына и Святого Духа. Аминь.

Утренняя молитва

Благослови, Господи, на деяния дня грядущего,

И да будут встречены трудности его,

Яко и подобает идущим под святым Твоим.

Аминь. Аминь. Аминь.

Вечерняя молитва

Господи! Боже Милостливый! Укрепи силы

В противостоянии силам мрака,

дабы не токмо противостоять им, но

очищать землю-матушку от сего мусора. Аминь.

Молитва перед сном

Ложусь спать, на мне крестовая печать,

По бокам ангелы-хранители, сохраните

мою душу с вечера до полуночи,

с полуночи до утра. Аминь.

молитва

(Иногда ангелом-хранителем ошибочно называют святого, именем которого назван человек. К ангелу-хранителю следует ежедневно обращаться дома, не в храме)

Молитва 1-я Ангелу-хранителю

(Молитва 9-я из Утреннего молитвенного правила)

Святый Ангеле, предстояй окаянной моей души и страстной моей жизни, не остави мене грешнаго,
ниже отступи от мене за невоздержание мое. Не даждь места лукавому демону обладати мною, насильством смертнаго сего телесе; укрепи бедствующую и худую мою руку и настави мя на путь спасения. Ей, святый Ангеле Божий, хранителю и покровителю окаянныя моея души и тела вся мне прости, еликими тя оскорбих во вся дни живота моего, и аще что согреших в прешедшую нощь сию, покрый мя в настоящий день, и сохрани мя от всякого искушения противнаго, да ни в коем гресе прогневаю Бога, и молися за мя ко Господу, да утвердит мя в страсе Своем, и достойна покажет мя раба Своея благости. Аминь.

Молитва 2-я Ангелу-хранителю

(Молитва 11-я из Вечернего молитвенного правила)
Ангеле Христов, хранителю мой святый и покровителю души и тела моего, вся ми прости, елика согреших во днешнии день: и от всякаго лукавствия противного ми врага избави мя, да ни в коемже гресе прогневаю Бога моего, но моли за мя грешного и недостойного раба, яко да достойна мя покажеши благости и милости Всесвятыя Троицы и Матере Господа моего Иисуса Христа и всех святых. Аминь.

Молитва 3-я Ангелу-хранителю

Ангеле Божий, хранителю мой святый, на соблюдение мне от Бога с небес данный! Прилежно молю тя: ты мя днесь просвети, и от всякаго зла сохрани, ко благому деянию настави, и на путь спасения направи. Аминь.

Молитва 4-я Ангелу-хранителю

(из акафиста Ангелу-хранителю)

О святый Ангеле, хранителю и покровителю мой благий! С сердцем сокрушенным и душею болезненною предстою ти, моляся: услыши мя, грешнаго раба своего (имя рек), с воплем крепким и плачем горьким вопиющаго; не помяни беззаконий моих и неправд, имиже аз, окаянный, прогневляю тя по вся дни и часы, и мерзостна себе творю пред Создателем нашим Господем; явися мне милосерд и не отлучайся мене, сквернаго, даже до кончины моея; возбуди мя от сна греховнаго и пособствуй твоими молитвами прочее время живота моего без порока преити и сотворити плоды достойны покаяния, паче же от смертных падений греховных соблюди мя, да не погибну во отчаянии, и да не порадуется враг о погибели моей. Вем воистинну и усты исповедую, яко никтоже таков друг и предстатель, защититель и поборник, якоже ты, святый Ангеле: предстоя бо Престолу Господню, молишися о мне, непотребнем и паче всех грешнейшем, да не изымет Преблагий души моея в день нечаяния моего и в день творения злобы. Не престай убо умилостивляя Премилосердаго Господа и Бога моего, да отпустит согрешения моя, яже сотворих во всем житии моем, делом, словом и всеми моими чувствы, и имиже весть судьбами, да спасет мя, да накажет мя зде по неизреченней милости Своей, но да не обличит и не истяжет мя онамо по нелицеприятному правосудию Своему; да сподобит мя покаяние принести, с покаянием же Божественное Причащение достойне прияти, о сем паче молю и таковаго дара всеусердно желаю. В страшный же час смерти неотступен буди ми, благий хранителю мой, прогоняя мрачныя демоны, имущия устрашити претрепетную душу мою; защити мя от тех ловления, егда имам преходити воздушныя мытарства, да, храним тобою, безбедно достигну рая, ми вожделеннаго, идеже лицы святых и горних Сил непрестанно восхваляют всечестное и великолепое имя в Троице славимаго Бога, Отца, и Сына и Святаго Духа, Ему же подобает честь и поклонение во веки веков. Аминь.

Молитва 5-я Ангелу-хранителю

(из канона Ангелу-хранителю)

Ангеле Христов святый, к тебе припадая молюся, хранителю мой святый, преданный мне на соблюдение души и телу моему грешному от святого крещения, аз же своею леностию и своим злым обычаем прогневах твою препричистую светлость и отгнах тя от себе всеми студными делы: лжами, клеветами, завистию, осуждением, презорством, непокорством, братоненавидением и злопомнением, сребролюбием, прелюбодеянием, яростию, скупостию, объядением без сытости и опивством, многоглаголанием, злыми помыслы и лукавыми, гордым обычаем и блудным взбешением, имый самохотение на всякое плотское вожделение, о злое мое произволение, его же и скоти безсловеснии не творят! Да како возможеши возрети на мя, или приступити ко мне, аки ко псу смердящему? Которыма очима, Ангеле Христов, воззриши на мя, оплетшася зле во гнусных делах? Да како уже возмогу отпущения просити горьким и злым моим и лукавым деяниям, в няже впадаю по вся дни и нощи и на всяк час? Но молюся ти припадая, хранителю мой святый, умилосердися на мя грешнаго и недостойного раба твоего (имя рек), буди ми помощник и заступник на злаго моего сопротивника, святыми твоими молитвами, и Царствия Божия причастника мя сотвори со всеми святыми, всегда, и ныне, и присно, и во веки веков. Аминь.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *